Archyvai

2012

Rugsėjis-spalis

Treniruotės ir varžybos, neplanuotos kelionės ir kiti reikalai smarkiai koregavo ekovasarotojų rudens planus – sodyboje buvome pakankamai reti svečiai. Tampa akivaizdu, kad ši tendencija niekur nežada trauktis, tad ryžomės gerokai „apkarpyti“ kitų metų daržo plotą.

Birželis-rugpjūtis

Zydinti sodyba

Rožynas

Visą vasarą buvo daug ir intensyviai dirbama – valomos pamiškės visuose sklypo kampuose ir išvežtas nesuskaičiuojamas kiekis priekabų šakų. Perdažytas geltonas namelis, suoliukai, šulinys. Gaspadinės išravėti daržai ir darželiai, kaip visada, spinduliavo vokiška tvarka. Ypač džiugino visą vasarą nepaliaujamai žydėjęs rožynas.

Gegužė

Rožyne paliekamos tik vienos rūšies rožės (parko rožės „Hansaland“), kad neželtų piktžolės tarpai tarp rožių išklojami plėvele ir užpilamas medžio žievės mulčas. Įrengiama stoginė virš „lauko virtuvėlės“ prie Raudonojo namelio.

P.S. Įdomi gamtos anomalija 05.27 dienos vakare pastebėta ties Kaunu – grįždami iš sodybos pakelėse radom šviežiai iškritusio SNIEGO!

Balandis

Išvaloma pamiškė nuo krūmokšnių ir jaunuoliukų iš sodo pusės.

Vasaris

Darbai sodyboje - 2012 planas

Kuo toliau, tuo labiau „revoliucinių“ darbų sodyboje mažėja, o laiko džiaugtis ankstesnių metų darbo vaisiais daugėja. Šiemet planuojame daržą (kuris mus visai žiemai aprūpina ekologiškomis morkomis ir burokėliais) dar „patraukti“ iš šešėlį metančios pamiškės: išplėsti šiek tiek į pievą ir panaikinti tiek pat nuo miško pusės. Taip pat, planuojame „sukultūrinti“ šalimais esantį sklypą – išvalyti krūmynus, suarti ir išlyginti pievą.

Prie svarbesnių darbų šiems metams dar reikėtų įtraukti Viasat Premier League kanalo užsisakymą, naujų vartų įrengimą bei futbolo aikštelės sužymėjimą 🙂