Archyvai

2007

Spalis

Suariama pieva- kitais metais planuojama turėti šiek tiek daržo ir užsėti daug daug žalios vejos.

Rugsėjis


Pradedamas elektros įvedimo dokumentų tvarkymo „maratonas“ – statybinių sąlygų gavimas, topografinė nuotrauka, įvado projektavimas, derinimas su regioniniu parku, etc. Suremontuotas namelis perdažomas – sienos ruda, o durys ir langinės – balta spalva.

Rugpjūtis


Išgabenamas iš sklypo medžiotojų vagonėlis, kuris sodybos teritorijoje buvo prisiglaudęs daugelį metų ir tikrai nebuvo jos puošmena.


Išgriaunamos ir išvežamos senojo pečiaus liekanos, o jo vietoje sumūrinamas naujas – pagal „smetonišką“ projektą. Pirmosios „statybinės“ traumos – rankos riešo pasitempimas ir kojos nago nusilaužimas. Brrr…


Pradedamas senojo namelio „gaivinimas“: įstiklinami langai, sutvirtinamos lauko durys. Keičiama visa supuvusi medinė apdaila – apkalimo lentos prie pamatų, vėjalentės, patrumpinamas kraigas. Pagaminamos ir įstatomos langinės, permūrinama apgriuvusi kamino dalis, apskardinamas stogas.

Liepa

Apsisprendžiama dalyvauti „parduotų vasarų“ projekte. Apsirūpinama būtina technika – automobiline priekaba, krūmapjove, grandininiu pjūklu. Pirmasis rimtas darbas sodyboje – tris dienas trukęs apžėlusių sklypo vietų valymas nuo kemsynų, krūmų ir ir kitokio šabakštyno. Išvalomas daugiau nei pusės hektaro plotas.